Gisteren werd er voor de tweede keer een Devil`s Trail op Schiermonnikoog georganiseerd. Bij een dergelijke trail moet men denken aan een veelal loodzwaar parcours over ongebaande paden door prachtige natuurgebieden waarbij de tijd van minder belang is en waarbij het genieten voorop staat. En op Schiermonnikoog is men met de zee, het strand, de bossen, de duinen, de kwelder, de dijken en de wind op het juiste adres. Met het miezerige weer werd het `duivelse` karakter van deze trail nog eens bevestigd. Met toestemming van Natuurmonumenten en andere organisaties werd er op plaatsen gelopen wat normaal gesproken verboden terrein is. Met name het laatste gedeelte van het parcours was nat, modderig en glad hetgeen de deelnemers veel problemen opleverde. Artemis stond met drie deelnemers aan de start. Hilda Broekhuizen uit Winsum, vorige week nog derde bij de vrouwen 50 in de zware Berenloop halve marathon op Terschelling, vertrok voortvarend op de 30 kilometer. Hilda had echter een mindere dag en besloot na 20 kilometer uit te stappen. Harmjan Postmus uit Vierhuizen en Valerie Schaaphok uit Winsum deden mee aan de 15 kilometer. Harm Jan finishte na 1.33.22 uur. Hij werd hiermee 39e bij de mannen in een veld van 116 deelnemers. `Een prachtige route, een prima organisatie en een uitgebreide verzorgingspost boven op de bunker de `Wasserman`, meldde de Vierhuister. Valerie Schaaphok voltooide deze afstand in 2.34.07 uur. Hiermee werd ze 95e bij de vrouwen. Lees hieronder haar verslag bij Lees meer.... De foto`s zijn van Harmjan Postmus.

DEVILS TRAIL

Vandaag heb ik meegedaan aan de Devils trail op Schiermonnikoog. Ik deed mee aan het onderdeel Lucifer trail van 15km, in een tijd van 2:34:07. Zoals altijd bij trails Is de tijd onbelangrijk, en het genieten met hoofdletter G des te meer. Het verslag vind je hieronder.
Zoals altijd bij trails Is de tijd onbelangrijk, en het genieten met hoofdletter G des te meer. De eerste 10km heb ik samen met mijn hardloopmaatje lekker gelopen, hierna kreeg ik helaas te veel last van mijn lies om nog te kunnen hardlopen en hebben we noodgedwongen 4km gewandeld over een erg zwaar en blubberig parcours. De laatste kilometer hebben we nog wel hardgelopen. 
Onderweg hebben we genoten van het prachtige parcours dat was uitgezet met dank aan stichting Natuurmonumenten. Bij de verzorgingspost hebben we ook kunnen genieten van ranja, dropjes, winegums, vers fruit en sportrepen, dit was ontzettend goed voor elkaar! Uiteindelijk hebben we ondanks een paar ontmoedigende kreten ('die gaan de finish voor het donker niet halen') de finish weer gehaald. Met trots kunnen we weer terugkijken op een mooie dag op de trails!