Met een eerste en tweede plaats bij de vrouwen 50+ voor respectievelijk Simone Binnema uit Eenrum en Gonny Houtman uit Winsum kwam Artemis  vanmiddag in de Ekensteinloop bij Appingedam weer  goed voor de dag. De Ekensteinloop was de zesde en laatste wedstrijd van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit 2018. De deelname van totaal 177 lopers had niet over. Concurrentie van andere wedstrijden in de regio en de herfstvakantie waren hier ongetwijfeld debet aan.De plaatselijke organisatie had op het in prachtige herfstkleuren getooid

e landgoed Ekenstein een ronde van 5 kilometer uitgezet dat door de wedstrijdlopers twee en door de recreanten een keer moest worden afgelegd. Het geaccidenteerde terrein met gedeeltelijk onverharde paden en het nodige bochtenwerk maakten het de deelnemers niet gemakkelijk.

Op de 10 kilometer gingen onder ideale weersomstandigheden bijna honderd deelnemers, waaronder vijf Artemissers, van start. Podiumplaatsen waren er voor Simone Binnema (foto) bij de vrouwen 50+ die met een prima tijd van 43.37 minuten haar op de tweede plaats geƫindigde clubgenote Gonny Houtman, eindtijd 48 minuten precies, ruim voor bleef. De snelste Artemisser was als zo vaak Ricardo Damminga uit Baflo. Hij werd met een tijd van 39.54 minuten zevende bij de mannen senioren. Wim Ammeraal uit Leens kwalificeerde zich twaalfde bij de mannen 50+ in 44.14 minuten. Jeannet Bakema uit Loppersum, in de voorbereiding op de marathon van Porto (Portugal) over twee weken bleef keurig binnen het uur. Haar 57.54 minuten resulteerde in een vijfde plaats bij de vrouwen 50+. De 10 kilometer bij de mannen werd met overmacht gewonnen door Maurice Smit uit Delfzijl in 32.51 minuten. De winst bij de vrouwen ging naar Sariena Evertsz, eveneens uit Delfzijl, in 41.41 minuten. Op de 5 kilometer eindigde Marianne Waterman (foto) uit Sauwerd met een tijd van 32.33 minuten als 64e overall.

In het Schathoes van het landgoed vond na afloop de uitreiking  van de dagprijzen en die van de eindklassementen overall en in de diverse leeftijdscategorieĆ«n plaats. Om hiervoor in aanmerking moest aan tenminste vijf van de zes wedstrijden zijn deelgenomen, waarbij de per wedstrijd te behalen punten de doorslag gaven. Bij het eindklassement van de vrouwen 50+ ging deze vlieger echter niet op. Er was slechts een deelneemster die vijf wedstrijden had voltooid en met 93 van de totaal te behalen 175 punten als eerste eindigde. Om het podium toch compleet te maken koos de organisatie er voor om de volgende twee plaatsen toe te kennen aan de loopsters met de meeste punten ongeacht het aantal gelopen wedstrijden. 

Op grond hiervan ging de tweede plaats naar Gonny Houtman met 121 punten na vier wedstrijden. Simone Binnemawerd derde met 100 punten na drie wedstrijden. Aleida Groothofff werd vijfde met 82 punten na drie wedstrijden. Ricardo Damminga behaalde een keurige tweede plaats bij de mannen senioren, na vorig jaar derde te zijn geworden. Bij de mannen 50+ eindigde Wim Ammeraal als vijfde. Overall winnaars werden met een maximale score van 175 punten Sariena Evertsz uit Delfzijl en Remco Oost uit Kantens. Op de foto alle winnaars van de diverse klassementen.

Namens het bestuur van het loopcircuit bedankte Abe Kampen na de uitreiking van alle prijzen de deelnemers, de sponsors, de onmisbare vrijwilligers, de fotografen, de EHBO en de organisaties. Een speciaal woord van dank ging naar speaker Jan Kooistra, zijn vrouw Jozefien voor de uitstekende verzorging en naar hun zoon Christiaan voor het geluid.
De foto`s van Herman Rinket staan hier.