Gonny Houtman uit Winsum heeft vanmiddag de 4 Mijl van Groningen bij de vrouwen 65+ gewonnen. Het betekende haar zevende zege in deze hardloopklassieker. In de bedrijven wedstrijdloop behaalde plaatsgenoot Gea Meulema een verdienstelijk tweede plaats bij de vrouwen 55+. De 32e editie van de 4 Mijl zal de boeken in gaan als de warmste ooit. Het parcours voerde de deelnemers vanaf de start in Kerkstraat in Haren in lijn naar de finish op de Vismarkt. De bijna 23.000 deelnemers, het massaal opgekomen publiek, de muzikale omlijsting en het aangename weer zorgden voor een sfeervol evenement. Twee deelnemers werden onwel en moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Artemis was met 32 leden, zestien vrouwen en zestien mannen, goed vertegenwoordigd. Bij de vrouwen 65+ ging de winst met grote overmacht naar Gonny Houtman, tevens de snelste Artemis-vrouw. Met haar tijd van 30.27 minuten was ze 6.28 minuten sneller dan de nummer twee. De nummer drie volgde op maar liefst 17.13 minuten. Gea Meulema behaalde met een tijd van 31.49 minuten een verdienstelijke tweede plaats bij de vrouwen 55+ in de bedrijven wedstrijdloop. Haar achterstand op de winnares in deze leeftijdscategorie bedroeg slechts vier seconden. Snelle tijden bij de vrouwen werden verder gelopen door Aleida Groothoff en Miranda Vink, beiden uit Winsum. Zij noteerden respectievelijk 30.31 en 31.31 minuten. Bij de Artemis mannen bleven er vijf onder de dertig minuten. Arjen Kwint uit Loppersum finishte na 28.29 minuten. Hij werd op negen seconden gevolgd door Rene Hartlief uit Baflo, goed voor een tijd van 28.38 minuten. De Uithuisters Jan Vos en Erwin Vos klokten een tijd  van respectievelijk 29.08 en 29.26 minuten. Ab Slagter uit Hefswal liet de klok stilstaan bij 29.43 minuten. Er werden twee persoonlijke records gevestigd. Hiervoor waren verantwoordelijk Eilana Maring uit Winsum en Claudia van der Muil uit Den Andel. Zij kwamen binnen na  36.23 en 39.41 minuten en verbeterden hun oude toptijden op deze afstand met respectievelijk 9 seconden en 1.27 minuten. Gefeliciteerd! De tijden van de overige 21 Artemis deelnemers zijn te vinden op de uitslagenpagina van onze site.

De 4 Mijl bij de mannen werd gewonnen door de Keniaan Davis Kiplangat in 17.11 minuten. De winst bij de vrouwen ging naar zijn landgenote Eva Cherono in 19.49 minuten. De snelste Nederlander was Mohamed Ali uit Nijmegen in 18.12 minuten. Susan Krumins eveneens uit Nijmegen was de snelste Nederlandse vrouw in 20.01 minuten. Er werden geen parcours-records gebroken.

Voor het goede doel, het Transplantatiecentrum van het UMCG, werd 93.700 euro ingezameld. Het geld is onder andere opgehaald dankzij de Charity Run, met als deelnemers bekende personen waaronder Arjen Robben.

De prachtige 1811 foto`s van Herman Rinket staan rechts op deze startpagina onder `bekijk alle foto`s`
Klik anders hier voor alle foto's