Met een compleet Artemis podium bij de vrouwen 50+ , bezet door Simone Binnema uit Eenrum, Gonny Houtman en Aleida Groothoff, beiden uit Winsum en een zevental top-tien plaatsen kwam Artemis vanmiddag tijdens de Eemsmondloop in Uithuizermeeden uitstekend voor de dag. Deze loop, de vijfde en voorlaatste wedstrijd van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit, kende ondanks de grote concurrentie van andere regionale wedstrijden, met 216 deelnemers op de 5 en de 10 kilometer een prima bezetting. Door het warme en benauwde weer vielen er in tegenstelling tot vorig jaar met veel regen weinig snelle tijden te noteren. De plaatselijke organisatie had een parcours van 5 kilometer in en om Uithuizermeeden uitgezet dat afhankelijk van de te lopen afstand een of twee keer moest worden afgelegd. De Artemis afvaardiging bestond uit twaalf deelnemers op de 10 kilometer en een deelnemer op de 5 kilometer.

Zoals gemeld kende het podium bij de vrouwen 50+ een volledige Artemis bezetting. Simone Binnema was in deze leeftijdscategorie verreweg de snelste en noteerde een keurige 44.41 minuten. De strijd om de volgende twee plaatsen was spannend. Aleida Groothoff had tot halverwege de race een minimale voorsprong op Gonny Houtman. Gonny kwam na zes kilometer langszij en legde vervolgens beslag op de tweede plaats in 47.52 minuten. Aleida volgde op 20 seconden in 48.12 minuten.

Bij de Artemis mannen was er evenals vorig jaar een vijfde plaats bij de mannen senioren voor Ricardo Damminga uit  Baflo in 41.20 minuten. In de categorie mannen 40+ werden de plaatsen zes, zeven en acht ingenomen door Garco van den Berg uit Uithuizen, Jaap Smith uit Baflo en Arjen Kwint uit Loppersum in respectievelijk 44.23, 45.19 en 46.09 minuten. Wim Ammeraal uit Leens en Jan Vos uit Uithuizen zien we bij de mannen 50+ terug als negende en tiende in 45.29 en 45.38 minuten. Als dertiende en veertiende in deze categorie volgden Ab Slagter uit Hefswal in 46.27 minuten en Erwin Vos uit Uithuizen in 47.28 minuten. Wim Durenkamp uit Wehe den Hoorn werd bij de mannen 60+ zesde in 52.02 minuten. Op de 5 kilometer behaalde Arjan Hegge uit Winsum in een veld van 90 deelnemerrs een keurige dertiende plaats in 22.46 minuten. De 10 kilometer bij de mannen werd gewonnen door Gerard Vos uit Appingedam in 35.50 minuten. De winst bij de vrouwen op deze afstand ging  naar Sariena Evertsz uit Delfzijl in 42.43 minuten.

De Eemsmondloop kende een prima organisatie met als herinnering voor alle deelnemers een zakje aardappelen. De zesde en laatste wedstrijd van het circuit de Ekensteinloop in Appingedam wordt gehouden op zaterdag 20 oktober.