Vrijdagavond vond de 3e editie van de MEER-run plaats. Deze recreatieve run kent een afstand van 7,2 kilometer en voert de deelnemers over verharde en onverharde paden door het leef- en woongebied Meerstad  en door de karakteristieke dorpskernen van Middelbert en Engelbert. De organisatie was in handen van het Bureau Meerstad en ToMoveYou. De belangstelling voor deze run wordt elk jaar groter. Telde de 1e editie nog 40 deelnemers, afgelopen vrijdag stonden er maar liefst 262 lopers aan de start. Hieronder Artemislid Bert Hulsing. De stad-Groninger noteerde op de 7.2 kilometer een tijd van precies 39.00 minuten. Met deze tijd werd hij 75e in een veld van 105 mannen. 

VERSLAG               Bert Hulsing

Volgens de speaker was het evenement gegroeid van ongeveer 40 lopers in 2016 naar ruim 260 dit jaar. De afstand was iets langer als aangegeven namelijk 7,2 km ipv 7 km. Maar dat mocht de pret niet drukken. Dat deed het weer wel bij de start, koud met 10 graden en een frisse wind.Volgens de speaker was het evenement gegroeid van ongeveer 40 lopers in 2016 naar ruim 260 dit jaar. De afstand was iets langer als aangegeven namelijk 7,2 km ipv 7 km. Maar dat mocht de pret niet drukken. Dat deed het weer wel bij de start, koud met 10 graden en een frisse wind.

Na weggeschoten te zijn sloegen we linksaf de Hoofdweg over het fietspad.Vervolgens via het Engelenmeerpad naar het prachtige kerkje van Engelbert. vervolgens over de Lintweg niet rechtdoor richting de A7 maar halverwege rechtsaf de weilanden in naar de Olgerweg. Na deze te zijn overgestoken bij de waterpost, door de weilanden de Middelberterplas gerond om via het Kerkepad weer in de bewoonde wereld van Meerstad terecht gekomen.Na een klein lusje richting de finish, langs de oever van MeerstadVermoedelijk aangelokt door een waterig zonnetje en een afgenomen wind, werden de lopers luid aangemoedigd door een redelijke schare kijkende bewoners van de wijk.
Na de finish de medaille in ontvangst genomen, evenals een flesje water en wat fruit. Door het afwisselende parcours, waarvan bijna 3 km ongeplaveid en de mooie omgeving tevreden huiswaarts gekeerd.
Hopelijk krijg ik geen last van de temperatuurstijging komende Pinkstermaandag als de Abdijloop in Aduard op het programma staat waarbij onze weerprofeten temperaturen van 24 graden en meer willen hebben. ongeveer het dubbele van vrijdagavond, net als de afstand trouwens.