Op zaterdag 13 januari organiseerde de SV Friesland in Dokkum, samen met de lokale loopgroep en de lokale voetbalvereniging, de traditionele Be Quickloop. Deze editie kende met totaal ruim 200 deelnemers op de 5 km, de 10 km en de halve marathon een redelijke bezetting. Artemis werd vertegenwoordigd door twee deelnemers, te weten Elizabeth en Willem Hofman uit Winsum. Zus en broer kwamen in actie op de halve marathon, welke met slechts 34 lopers de slechtst bezette afstand was. Er blijken plannen te zijn om de halve marathon vanaf volgend jaar te vervangen door een afstand van 10 mijl. Dat zou jammer zijn, aangezien het parcours van de halve marathon prachtige trajecten kent, zoals het gedeelte vanaf Wouterswoude over twee aansluitende fietspaden tot aan de brede Petsloot en vervolgens de route langs diezelfde Petsloot tot aan Zwaagwesteinde.

De editie van 2018 kende voor de maand januari behoorlijk gunstige loopomstandigheden. Waar de lopers in 2017 nog geconfronteerd werden met wind, natte sneeuw en hagel, daar bleef het dit keer droog en doordat er amper wind stond, voelde het ondanks de slechts 5 graden niet eens erg koud aan. Door de magere bezetting viel het deelnemersveld op de halve marathon vanaf het startschot vrijwel direct uit elkaar met als gevolg dat de twaalf snelste lopers hun tocht solo moesten zien te voltooien. Willem finishte uiteindelijk op een negende positie bij de mannen en in totaal. Met zijn eindtijd van 1.36.59 uur liep hij zijn tweede tijd ooit en bleef hij slechts 48 seconden verwijderd van zijn PR. Zijn zus Elizabeth liep de 21 kilometer als training voor haar eerste marathon, in april in Hamburg. In het prettige gezelschap van twee deelnemers uit Franeker liep zij in een zeer constant tempo om uiteindelijk als vijfde bij de vrouwen te finishen in 2.08.54 uur.

De halve marathon werd bij de mannen gewonnen door Harry Wiersma uit Blija in 1.21.31 uur. Inge van Schaick uit Leeuwarden was de snelste vrouw in 1.49.07 uur.

Met dank aan Willem Hofman voor het verslag en de foto.