De Stichting Loopsport Norg organiseerde afgelopen zaterdag in Norg de herfscross, de negende en laatste wedstrijd van het Loopcircuit Noord-Groningen 2017. De organisatie had in de LangeloĆ«r duinen een parcours van 3 kilometer uitgezet dat door de wedstrijdlopers drie keer moest worden afgelegd. Daarnaast kon er worden deelgenomen aan een korte cross over een ronde. De belangstelling voor deze cross, er stonden totaal ongeveer 225 deelnemers aan de start, is in het verleden wel eens groter geweeest. De afnemende belangstelling is ook tekenend voor onze leden. Vorig jaar was er geen enkele afgevaardigde van Artemis. Dit jaar verdedigden Anke Bijma (Sauwerd) en Bert Hulsing (Groningen) op de 9 kilometer de eer van Artemis. Bert finishte met een negatieve split na 53.25 minuten als 33e bij de mannen 50. Bij de vrouwen 50 zien we Anke, in de voorbereiding op de halve marathon op Ameland medio december a.s., terug als 15e met een tijd van 1.05.23 uur. De 9 kilometer werd bij de mannen uiteindelijk gewonnen door Maarten Hindriks uit Groningen in 31.03 minuten. Bij de vrouwen ging de winst naar Jessica Oosterloo uit Appelscha in 33.51 minuten.  De verslagen van Anke en Bert staan achter Lees meer....

Crossen door de Norgse bossen:

Na vorige week zondag een mooie training in Gieten bij Tini gelopen te hebben besloten om, bij redelijk weer, acte de presence te geven in Norg bij de Herfstcross aldaar, het laatste loopje van het Loop-Circuit.
Het was zaterdagmiddag goed weer, graadje of 6, weinig wind en half bewolkt. Prima loop-weer dus.
Aangekomen in Norg startnummer opgehaald en gekeken naar bekenden. Niemand van de club gesignaleerd, maar wel drie mede marathongangers van Budapest, te weten Jelger, Peter en Marianne.

De start was in het bos en de hele loop werd weer bijeen gepraat door wie anders dan Harm Noor.
Aangezien het loopje bij Tini vorige week mijn eerste stappen waren na Budapest , besloten om rustig te starten.
De ondergrond was goed te belopen, hier en daar wat blubber maar dat was prima te doen. Uiteraard zaten de "duinen" ook in het parcours en dat zijn in de tweede en derde ronde best kuitenbijtertjes.
Indachtig hetgeen Jaap altijd verkondigt voorafgaand aan een marathon, om vooral rustig te beginnen en sneller te eindigen, dit ook toegepast in deze 9 kilometer loop.
De 2e ronde ging al iets sneller dan de eerste en mijn laatste ronde was de snelste van de drie.
Lekker gelopen door een prachtige omgeving en door de aanwezige hoogtemetertjes een uitdagend parcours. Ik had wel het idee dat er minder lopers waren als gebruikelijk, schat zo'n 150, en dat is jammer.
Na afloop nog een muesli bol en een ambachtelijk broodje van de plaatselijke bakker in ontvangst genomen om vervolgens richting stad te gaan met het idee om volgend jaar weer aan de start te staan.
Groet, Bert


Het was een koude zaterdagmiddag. De wind voelde guur aan. Gelukkig zijn de weersvoorspellingen van hagelbuien en onweer ons tijdens de goed verzorgde crossloop ons bespaard gebleven.
Af en toe probeerde de zon zelfs door de wolken te komen.
Het parcours lag er na de natte periode vrij goed bij. De gevallen bladeren zorgden af en toe voor gladheid. Op sommige plaatsen was er een heerlijke modderpoel. Deze kon je nemen, maar je kon er ook gemakkelijk links of rechts bij langs.
De vorig jaar aangepaste route werd dit jaar niet gewijzigd. In het zicht van de start/finish plek, moest er nog een redelijke lus met 3 oplopende heuvels worden genomen. Een mooi en zeer uitdagende route met de nodige hindernissen maakt Norg altijd weer tot een mooi hardloop evenement. 
Anke