Arjen Kwint uit Loppersum start op zondag 26 november a.s. in de marathon van het Franse La Rochelle. Ter voorbereiding nam hij gisteren deel aan een 28 kilometer lange wedstrijd in het Duitse Steinfurt gelegen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen ter hoogte van de Achterhoek. Arjen behaalde op een grotendeels onverhard geaccidenteerd parcours met 360 hoogtemeters een verdienstelijke 8e plaats bij de mannen 45 in 2.21.03 uur. Lees hieronder zijn verslag.

STEINFURT                      Arjen Kwint
Lange duurlopen zijn mentaal soms best zwaar. Omdat ik door wat hamstring- en rugproblemen wat laat op gang ben gekomen met mijn marathonvoorbereiding had ik een aantal weken achter elkaar langere duurlopen gepland. Voor de afwisseling koos ik er voor om een georganiseerde langere loop uit te zoeken. Bij mijn zoektocht kwam ik de Steinhart500 tegen. Een loop in het Duitse Steinfurt waar vier verschillende afstanden op het programma stonden. Namelijk 14, 28, 42 en 56 kilometer. Ik koos voor twee ronden van 14 kilometer.


Doelstellingen waren vlak lopen, niet forceren en genieten. Aan alle doelstellingen heb kunnen voldoen.
Om 10:15 was de start van de 14 en 28 kilometer. Begin was het erg druk op het parcours maar dat kwam goed uit. De regen voor de start nodigde niet uit voor een uitgebreide warming-up dus kon ik rustig beginnen. Na een kilometer was er alweer genoeg ruimte en kon ik lekker in mijn ritme komen. Halverwege het rondje een klim van 50 meter die rustig begon en waarvan het laatste stukje behoorlijk steil was. Hier kwam ik goed overheen en zo liep ik lekker door. Het parcours was nooit echt vlak en liep voornamelijk over bospaden die wel nat waren maar hard genoeg om goed te kunnen lopen. Er waren vier verzorgingsposten in een rondje dus het was weer prima verzorgd. De eerste doorkomst was in 1 uur 10 minuten en 3 seconden. Wel sneller dan ik had ingeschat maar het voelde goed. In de tweede ronde was vrijwel iedereen van het parcours verdwenen, de 14 kilometer was duidelijk de populairste afstand. Uiteindelijk liep ik de tweede ronde in 1 uur 10 minuten en 52 seconden, dus het verval viel wel mee. Tevreden ontving ik mijn zwaarste ‘medaille’ ooit, een baksteen... Nog twee weken tot La Rochelle, geen gekke dingen meer en dan gaan we vol vertrouwen afreizen naar Frankrijk!
Arjen