Arjen Kwint viert zijn vakantie dit jaar in het Italiaanse Umbrie. Afgelopen vrijdag werd er vlak bij zijn appartement langs de boorden van het Trasimeno Meer een hardloopwedstrijd georganiseerd. Een mooie gelegenheid om eens een keer elders te lopen. De afstand bedroeg iets meer dan 8 kilometer. Arjen legde deze afstand af in 38.22 minuten en werd hiermee 22e in zijn leeftijdscategorie bij de mannen en 59e overall. Lees zijn verslag onder lees meer en bekijk de foto`s.

Verslag Trofeo del Giacchio
Elk jaar met zomervakantie verheug ik me er al om in een nieuwe omgeving te lopen. Dit jaar zijn we in Umbrie. Het toeval was dat op 1 kilometer van ons appartement een wedstrijdje werd georganiseerd. Dus daar moest ik aan meedoen.

Een lekkere rommelige Italiaanse inschrijving aan de boorden van het Trasimeno Meer en zo kon ik me verder voorbereiden op de wedstrijd. Met een temperatuur van nog net boven de 30 graden ging ik met zo'n 120 andere atleten van start.
Rustig aan beginnen was het idee. Dat lukte aardig. Voorop het peloton hardlopers een politieauto die het tegemoetkomende verkeer de berm instuurde. Van achteren reden er echter wel auto's tussen de lopers.
Halverwege het parcours een klimmetje van 40 meter die er aardig inhakt. Hartslag al richting de max. Wel rustig aan in de afdaling. Mijn spieren niet tot het uiterste tergen. De hartslag bleef hoog. Ik kon nog wel mijn tempo volhouden mede doordat we nu tegen de wind opliepen. Zo finishte ik als 59e in totaal en als 22e man in mijn leeftijdscategorie. 
Al met al een leuke belevenis die afgesloten werd met een vismaaltijd en heerlijke wijn.
Link uitslagen: http://www.icron.it/services/classifica/icron.php?page=1&numRows=50&gara=2017442
Link Strava: https://www.strava.com/activities/1105849053/shareable_images/map_based?hl=nl-NL&v=1501272345

Arjen Kwint