2016-0611 ZWOLLE 1De 16e editie van de Zwolse Halve Marathon werd gisteravond opnieuw gedomineerd door de Keniaanse atleten. De 3450 deelnemers, verdeeld over 170 wedstrijdlopers en 3280 recreanten, moesten drie ronden in de Zwolse binnenstad afleggen. Het was prachtig loopweer: droog, geen wind en een aangename temperatuur.

2016-0611 ZWOLLE 2

Er was veel publiek. Aan deze halve marathon wordt ook al vele jaren door Artemisleden deelgenomen. Simone Binnema (Eenrum) en Jaap Smith (Baflo) nemen deze keer de honneurs waar. Simone, uitkomend in de categorie vrouwen 35, liep een knappe race maar eindigde met een keurige tijd van 1.38.03 uur en een vierde plaats net niet op het podium. Jaap kwam uit bij de mannen recreanten en noteerde een tijd van 1.46.18 uur. Door het lopen van drie ronden in de binnenstad ondervinden de snellere lopers elk jaar weer veel hinder bij het inhalen van de recreanten. Dit gaat ten koste van snelle eindtijden. "Qua sfeer en stad een van de leukste halve marathons. Meegedaan om te genieten en niet om voor een snelle tijd te gaan. Ontspannen gelopen en tevreden met mijn tijd. Je kunt je tempo niet houden. In de laatste ronde haal je alleen maar lopers in. Toch een superavond", aldus een tevreden Jaap Smith.