089-scholierenloop-070430.jpg187-scholierenloop-070430.jpgPrachtig weer en ruim 170 deelnemers stonden op Koninginnemiddag garant voor een waar jeugdloopfestijn. Klik hier voor een reportage van deze Winsumer scholierenloop 2007.

 
Op Koninginnedag organiseerde de hardloopvereniging Artemis wederom de Kids2b Scholierenloop in Winsum. Aan de start kwamen 157 sportieve leerlingen van de basisscholen in de gemeente Winsum en omstreken. Onder het motto: "hardlopen voor kinderen door kinderen" kwam hun inschrijfgeld in zijn totaliteit ten goede aan een kindertehuis in Atjeh dat hun opvang wil uitbreiden. Dit project is een initiatief van de stichting World Runners.

Fortis Foundation verdubbelt dit jaar de opbrengst nog een keer en ook de Commissie Feesten van Winsum gaf, zoals elk jaar, een bijdrage per kind voor het goede doel. In totaal kunnen we zo'n €1250,- aan het kindertehuis schenken. Dat is toch een mooi bedrag!

De scholierenloop vond plaats op het Viboa-terrein aan de Schouwerzijlster weg. Het was fantastisch loopweer. Vele ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden kwamen hun kroost aanmoedigen. In acht groepen werd er door de kinderen hard gestreden om de prachtige bekers, die ook de kleur hadden van de koningin: oranje! Afhankelijk van de leeftijd liepen de kinderen 1, 2, of 3 rondes van 300 meter. Veel kinderen hadden hun sportkleren aangetrokken om zo snel mogelijk te kunnen rennen!

Na de wedstrijd was er voor elk kind een bekertje drinken, een mooi Kids2b petje en een wereldbol sleutelhangertje als herinnering.

De wisselbeker voor de school met de relatief meeste deelnemende kinderen ging dit jaar naar de Tiggeldobbe. Zij kwamen, met 73 kinderen naar de scholierenloop.

De sportwethouder van Winsum, mevrouw T. van der Schoor, gaf bij elke groep het startschot. Aan haar was ook de eer om aan het eind aan de prijswinnaars de bekers uit te reiken. Dat deed ze, ook dit jaar, op geweldige wijze.

De Kids2b Scholierenloop werd mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor Kids2b en andere sponsoren, te weten: Fortis Bank, World Runners, Commissie Feesten Winsum en de voetbalvereniging Viboa.

Uitslagen Kids2b Scholierenloop:

Groep 1 en 2 Jongens

1e plaats : Jan Dietert v.d Tuuk De Piramiden

2e plaats : Jack Alt Tiggeldobbe

3e plaats : Rick Hoek Tiggeldobbe

Groep 1 en 2 Meisjes

1e plaats : Alieke Tuin Tiggeldobbe

2e plaats : Mariël Brekhof Tiggeldobbe

3e plaats : Tessa Visser De Piramiden

Groep 3 en 4 Jongens

1e plaats : Jens Brondijk Tiggeldobbe

2e plaats : Stef Biemans Tiggeldobbe

3e plaats : Robin Faber De Piramiden

Groep 3 en 4 Meisjes

1e plaats : Anouk Brekhof Tiggeldobbe

2e plaats : Eva v.d Meulen Tiggeldobbe

3e plaats : Gerlinde Tuin Tiggeldobbe

Groep 5 en 6 Jongens

1e plaats : Jeffrey Boerman Tiggeldobbe

2e plaats : Daan Wijma De Piramiden

3e plaats : Ben Waanders Tiggeldobbe

Groep 5 en 6 Meisjes

1e plaats : Marijke Vergeer Kromme Akkers

2e plaats : Trienke de Haan De Wierde

3e plaats : Gerbrich Meijer Tiggeldobbe

Groep 7 en 8 Jongens

1e plaats : Michiel Hindriks Mandegoud (Kloosterburen)

2e plaats : Koen van Vliet Tiggeldobbe

3e plaats : Allert de Haan De Wierde

Groep 7 en 8 Meisjes

1e plaats : Renske Wijma De Piramiden

2e plaats : Colinda Vergeer Kromme Akkers

3e plaats : Tamara Wendelaar Tiggeldobbe