kledingpresentatie.jpgDe presentatie van de clubkleding was een zeer gezellige, sportieve en bovenal culinaire aangelegenheid.

De geur van nieuwe kleding
2 september 2006

verslag: Peter Modderman

Zaterdagmiddag 2 september 2006. Even voor 15.00 uur kreeg menige fietser in de Geert (Jan) Reindersstraat te Winsum een gele waas voor de ogen. Uit geparkeerde auto’s, uit Winsumer huizen, ja uit het niets kwamen in geel gehulde hardlopers en nordic walkers te voorschijn om zich kakelend te verzamelen voor het kantoor van Bruintjes en Keurentjes, de makelaar van Stad tot Wad of van Wad tot Stad.

Een prachtig gezicht. Vooral omdat de heldergele hemden er nog nieuw uitzagen, ook al had een groot deel van de outfit voor het eerst heel wat transpiratievocht moeten verwerken tijdens de halve GSM marathon en vooral tijdens de Scheepsjoagloop, een dag eerder. Hoe de Artemissers het voor elkaar kregen om weer met kraakheldere (en hopelijk gewassen) tenues voor de dag te komen, laat ik aan de fantasie van de lezer over, maar feit was wel dat Bert Scholtens even na 15.00 uur bijna verblind moet zijn geweest van het felle geel, toen hij een wervende toespraak hield over deze actie en het prachtige resultaat van de sponsorcommissie (Anja Schaaphok, Maria Luimstra, Frist Hesseling en Laurens Stiekema). En de passerende wandelaars en fietsers moeten hebben kunnen ruiken dat het hier ging om de presentatie van geheel nieuwe kleding. Bert stond niet voor, maar op (een) paal, toen hij de sponsorcommissie eerde, die met vallen en opstaan er voor had gezorgd dat de Artemissers konden pronken met hun nieuwe kleding. Daarbij bedankte hij ook de sponsor, makelaardij Bruintjes en Keurentjes, die niet alleen voor de financiële bijdrage had gezorgd, maar ook verantwoordelijk was voor het uitwerken van het nieuwe logo van Artemis, waarvan het ontwerp kwam van Bert Huitsing.

Namens de sponsor sprak vervolgens Joost Keurentjes - ook zelf gehuld in het nieuwe pak van Artemis - de ruim 50 aanwezigen toe en nodigde de leden uit om naar Middelstum te “varen”. Daar zou hij de hongerigen laven middels een pastamaaltijd. Overtollige kleding ging in de auto van Anja Schaaphok en daarna startte het keurkorps van Artemis met zijn duurloop naar Middelstum, via het centrum van Winsum, waar de bezoekers de lopers aangaapten. Bij de Jeneverbrug werd nog even een fotostop gemaakt, waarna de 50 lopende en fietsende Artemissers het vizier scherp op Middelstum stelden. Onderweg wist Aad van der Drift het gedraaf van de Artemissers haarfijn filmend vast te leggen met behulp van zijn piepkleine Olympus ц700. In Onderdendam aangekomen werd de wandelpas aangenomen, want daar was het feest, met oude tractoren en een waterspektakel. Na ruim een uur bereikte de groep (inmiddels uiteengevallen tot enkele groepjes) het uiteindelijke doel, restaurant de Valk, waar ze likkebaardend wachtten op de penne met lamsgehakt.

Martin Stevens vormt al jaren de graadmeter wat de smaak van pasta betreft. Maar liefst 4 borden pasta werkte hij naar binnen. Het was overigens niet zijn record, want ook nu nog wordt met ontzag verhaald over het weekend Apeldoorn, eind vorige eeuw, waar Martin zelfs 5 goed gevulde borden met pasta naar binnen werkte. De Middelstumer pasta was overheerlijk. Met dank aan de uitstekende kok(s?) en bediening. Omstreeks 18.00 uur maakten de inmiddels bol geworden Artemissers zich op voor de terugreis. Twee groepjes diehards gingen lopend terug naar Winsum, de rest liet zich achteroverleunend in de auto’s terugrijden naar het vertrekpunt.
Iedereen kon omzien naar een uiterst geslaagde actie van de sponsorcommissie, geholpen door de sponsor. En uiteraard dankzij de aanwezige leden van onze actieve club.