07:00 uur vertrek vanaf het zwembad in Winsum. Naast een grote groep hardlopers hebben zich toch nog een groep van circa 12 nordic walkers en sportief wandelaars verzameld. Het is nog droog. Onderweg begint het gestaag te regenen. Ook als we aankomen om circa 09:45 uur regent het nog steeds.

Na een uurtje wachten hield het niet op met regenen, de warmte in de sporthal was ook niet echt aangenaam. Dus dan maar aan de wandel. De duinen in. Het blijft regenen maar daardoor laten we ons plezier niet ontnemen.

Na een kilometer of 6 komen we op het strand aan waar het behoorlijk hard waait maar die hebben we gelukkig in de rug. We hebben dan circa 4 km over het strand voor de boeg met als doel het in de verte al zichtbare strandpaviljoen. Het was heerlijk lopen op het strand. Aangekomen bij het paviljoen wacht ons een heerlijk kopje koffie met appelgebak. We kunnen onze kleren wat drogen en even de spieren ontspannen. Na ongeveer een uur zijn we weer klaar voor het laatste stuk weer terug naar de sporthal. Het is inmiddels gelukkig droog en dat maakt het toch een stuk aangenamer. Weer aangekomen in het dorp is de 10 km hardlopen nog in volle gang. Wij hebben er dan circa 15 km op zitten.

We kunnen rustig douchen en rond 16:00 uur weer terug bij de bus voor de terugreis met onderweg heerlijke hartige taart van onze sponsor uit eigen keuken. Al met al een zeer geslaagde dag!

Irma Coopman
schoorl.jpg