Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2023-09-30 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2023-09-30 DE WESTEREEN Fytrisloop 11.00
2023-09-30 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2023-09-30 MARUM MaRun 15:30
2023-09-30 ROLDE Roldertorenrun 11:00
2023-09-30 VEENDAM Sightseeing Run Veendam 13:00
2023-09-30 UITHUIZERMEEDEN Snel Eemsmondloop 15:00
2023-09-30 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00

Janneke Cazemier. Han Korhorn en Gerik Mik (deelnemer en organisator) hebben van donderdag op vrijdag met succes deelgenomen aan de kleinschalige 2e Kennedymars over 81.05 kilometer met start en finish in Sint Annen. Dit verdient alle respect!

Lees hieronder het verslag van Janneke aangevuld met haar prachtige foto`s.

Kennedymars Sint Annen 8 december, strijd tegen de vrieskou

Donderdag 8 december was het zover,  de tweede officiĆ«le Kennedymars vanuit Sint Annen gaat van start om 18:00 uur.

Voor een aantal weken geleden kwam Gerik Mik met het idee om een tweede Kennedymars vanuit Sint Annen te organiseren. De eerste Kennedymars vond plaats afgelopen september onder prachtige zomerse condities. Dat was nu wel anders, het weer is onze grootste tegenstander vannacht.

Om 18:00 uur donderdagavond stond er een groep van 6 lopers, waaronder drie Artemissers Han Korhorn, Gerik Mik en Janneke Cazemier, bij de klokkenstoel van Sint Annen, de atoom klok luidt standaard om 18 uur, nadat de klokkenstoel was uitgeluid, gingen we van start. Vlak voor de start was er nog een hagelbui geweest, de temperatuur was al onder nul en het was al verraderlijk glad. Dit maakte dat we heel alert moesten lopen. 

 

De route ging over Stedum, Westeremden, Garsthuizen, Godlinze, Losdorp, Spijk, Polen naar het strandje van Bierum. Hier was het 40 km punt en tevens stond hier een kist met verzorging, drinken en eten erin. Vanuit daar gingen we richting Delfzijl, Appingedam, rond het Schildmeer en via Woltersum Ten Boer weer terug naar Sint Annen. Om 9:45 uur, dit was na 15:38:06 uur (inclusief de stops)  onderweg te zijn geweest waren we weer in Sint Annen.. 

We hadden volle maan, dit maakte dat het de hele nacht niet echt donker werd, wel werd het steeds kouder en af en toe was er mist en zagen we niets van onze omgeving, maar soms was het ook zomaar weer helder. Dan zagen we de Eemshaven in het licht, Delfzijl en in de verte Emden. We genoten met elkaar van de mooie nacht en avond, af en toe werd er druk gepraat, maar vaak waren we ook in onze eigen bubbel en genoten van de koude, kille nacht. 

Voor mij geldt dat ik altijd intens geniet van sporten, of het nu wandelen, hardlopen of fietsen is, in het donker en met name in de nacht. De nacht is bijzonder door de geluiden, het verkeer wat na elf uur in de avond nagenoeg niet aanwezig is, dat maakt de nacht stil en de dieren krijgen met hun geluiden de overhand. Het kan spoken, het kan heel koud zijn, soms is het hartstikke donker en het kan ook goed verlicht zijn door de sterren en de maan. Ik ben in training voor de Dutch Coast night trail eind januari, dit is een trail over het strand. Vaak is het eind januari erg koud en op het strand kan het erg spoken, het is een strijd met de elementen. Nu heb ik ooit Peter Stein als trainer gehad en die zei altijd "alles is trainbaar".

 

Voor mij de reden om aan de Kennedymars mee te doen, ik heb weer veel geleerd wat je nodig hebt bij deze vrieskou.

Je lichaam vraagt veel meer energie, dus goed eten en drinken, tegen de ochtend kan het heel koud worden in combinatie met vermoeidheid vraagt je lichaam ook om extra kleding, het water bevroor in de bidon, hiervoor is een isolatiefles de oplossing. Zo heb ik meer weetjes en tips gekregen.

Op voorbereiding van de Dutch Coast trail by night ga ik volgende week, vrijdag 16 december, nog een keer met Gerik op pad en dan is het de bedoeling dat we 100 km door het mooie Groningen lopen.

Janneke Goossen.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook