Wedstrijdagenda

Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

Datum Locatie Wedstrijd Aanvang
2023-05-31 LEEUWARDEN Potmarge Run 19.30
2023-05-31 OMMEN Station tot Station Loop 19:30
2023-06-03 SINT ANNAPAROCHIE De 10 Engelse Mijlen van Sint Annaparochie 11.00
2023-06-03 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2023-06-03 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2023-06-04 SNEEK 4 Mijl van Sneek 14:00
2023-06-04 MEPPEL Meppel City Run 12:00
2023-06-04 EMMEN Oer Sandur Run 14:30

Arjen Kwint uit Loppersum heeft zondag met succes deelgenomen aan de Röntgenlauf, een marathon met start en finish in het Duitse Remscheid. Het was al weer zijn derde deelname aan een wedstrijd in het Bergischer Land rond de steden Wuppertal, Solingen en Remscheid. Het gebied wordt gekenmerkt door veel bossen en hoogteverschillen. Er was geen meter vlak maar de omgeving was schitterend, aldus de Lopster. Hij voltooide de marathon als zesde bij de mannen 50 in 5.05.59 uur.

Lees hieronder zijn verslag

 RÖNTGENLAUF MARATHON                                                ARJEN KWINT

Voor de derde keer stond ik aan de start van een loop in het Bergischer Land, een streek rond de steden Wuppertal, Solingen en Remscheid. Ook dit is een heel mooi gebied om hard te lopen. Veel bos en hoogteverschillen. Het bos is nu ook op zo'n mooist met mooie herfstkleuren. De Rontgenloop is vernoemd naar de uitvinder van de Rontgenstraal. Speciaal hiervoor is een wandelpad aangelegd van zo'n 60 kilometer rondom Remscheid. Meerdere afstanden waren te lopen van 100 kilometer voor de kilometervreters tot 800 meter voor de jongste jeugd. Typisch voor dit soort lopen is vaak de gemoedelijke sfeer en ook de vrolijkheid van de vrijwilligers. In totaal zullen er ruim meer dan 1000 deelnemers zijn met voornamelijk veel deelnemers aan de halve marathon. De halve marathon eindigde waar de marathon begon, dus een ronde van 63,3 kilometer kon ook.

Ik had me voorgenomen rustig te lopen en te genieten van de omgeving. En dat heb ik ook inderdaad gedaan. Ik kwam al snel in een groepje te lopen met daarvoor een man die duidelijk sneller kon lopen maar zijn vrouw aan het hazen was. Dus rustig van verzorgingspost tot verzorgingspost. Na 12 kilometer was ik ze even kwijt, ik dronk het water en cola wat sneller op denk ik. Langs vele beekjes, een hele oude mooi spoorbrug en door de boombladeren kwam je ogen tekort. Iets na de helft stond Odette me te supporteren. Even bij haar staan praten tot het groepje weer langskwam. Snel weer aanhaken. Vlak daarna de langste klim en ook net wat te steil om lekker te lopen. Ik kreeg het langzamerhand wat moeilijker. Mijn benen raakten vermoeid en ik moest het groepje rond de 30 kilometer laten gaan. Toch te veel kilometers de laatste maanden... Na een kwartier kwam de kracht weer terug en de laatste 10 kilometer liep ik echt wel lekker. Vlak voor de finish zag ik het groepje weer in de verte lopen, uiteindelijk finishde ik een halve minuut later. Het was 5 uur lang genieten van deze schitterende omgeving. Na enkele sportbiertjes weer terug naar huis met weer een marathon erbij. Doel is om dit jaar het totaal op zeker 25 te brengen, dat betekent nog twee te gaan. Maar eerst even een paar weekjes ietsjes gas eraf.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook