Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

2024-04-20 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-04-20 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-04-20 NIEUWLEUSEN LIV Halve Marathon van Nieuwleusen 10:30
2024-04-20 GRONINGEN Stadspark parkrun 09:00
2024-04-20 DE BULT/STEENWIJK Woldbergtrail 10.00
2024-04-20 HOOGEVEEN Zuiderpark parkrun 09:00
2024-04-20 GRONINGEN Zwemloop Groningen (500/1000 meter zwemmen) 15:30

De Dam tot Damloop is met 85.000 deelnemers op de onderdelen hardlopen, wandelen en fietsen het grootste sportevenement van Nederland. Gisteren hebben Janneke Cazemier en oud-lid Katharina Baar met succes deelgenomen aan de wandeltocht. Vandaag stonden er 45.00 kinderen, wedstrijdlopers, businessrunners en recreanten aan de start op de diverse onderdelen. De 16,1 kilometer langde Dam tot Damloop is een wedstrijd van punt naar punt. De start is nabij het Centraal Station in Amsterdam en de route leidt de deelnemers vervolgens  door de IJ-tunnel en door Amsterdam-noord naar de finish in de brede Peperstraat in het centrum van Zaandam. De aanhoudende regen en de lage gevoelstemperatuur maakten het de deelnemers en de vrijwilligers bepaald niet gemakkelijk.

Dat de publieke belangstelling en de sfeer rondom het parcours  aanzienlijk minder was dan voorgaande jaren laat zich raden. Jaap Smth uit Baflo, Miranda Vink uit Winsum en Roelof Eltingh uit Warffum stonden namens Artemis aan de start. Jaap liep een zeer constante race. Hij finishte na 1.15.44 uur bij de mannen recreanten als 877e in een veld van 6541 deelnemers. Miranda, op de foto met startnummer 46414, kan eveneens terugzien op een goed ingedeelde wedstrijd. Zij noteerde in haar eerste wedstrijd onder de vlag van Artemis een tijd van 1.21.57 uur. Dit leverde haar bij de vrouwen recreanten in een veld van 1975 deelneemsters een verdienstelijke 390e plaats op. Bij de Businessrunners stonden 15.498 lopers, waaronder Roelof aan de start. Voor hem werd een tijd van 1.26.23 uur geklokt, goed voor plek 6.357. Dat deze loop zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd gewonnen door atleten uit Afrika is al lang geen nieuws meer. Een minpuntje was na de finish de slechte afhandeling van de teruggave van de warme kleding vanuit de kledingwagens. Onderbezetting van vrijwilligers was er de oorzaak van dat veel deelnemers hierop doornat en rillend van de kou meer dan een uur moesten wachten.