Er kunnen wijzigingen in de wedstrijden zijn opgetreden,
controleer daarom altijd eerst de website van de wedstrijd.

2024-04-26 BERLIKUM Mudrun Berltsum 17:00
2024-04-27 BEILEN Beiler Koningsloop 18:15
2024-04-27 SNEEK De Potten parkrun 09:00
2024-04-27 LEEUWARDEN Groene Ster parkrun 09:00
2024-04-27 HASSELT Koningsloop 11:50

Het centrum van Zwolle stond gisteravond opnieuw in het teken van een geweldig hardloopfeest met veel deelnemers, veel publiek en vele muzikale optredens langs het parcours. Het weer was de deelnemers gunstig gezind. Het parcours van een van de grotere halve marathons in Nederland bestond uit een aanloopronde van 2.5 kilometer en vervolgens drie ronden van 6.2 kilomer door het centrum van Zwolle met de finish op de Grote Markt. Marko Huizing (Ulrum) was de enige Artemisser op deze afstand. Marko liep een goede race maar kon zijn tijd van vorig jaar, te weten 1.29.28 uur, niet verbeteren. Hij kwam als 52e bij de mannen senioren over de meet na 1.30.59 uur. De overall winnaars kwamen evenals vorig jaar uit Kenia. Bij de mannen won Jonathan Maiyo in 1.01.00 uur. De snelste vrouw was Helah Kiprop in 1.09.43 uur. Martin Stevens (Zwolle), vorig jaar nog deelnemer aan de halve marathon, koos dit jaar voor de 4 Mijl. Hij voltooide de 6.437 kilometer in 28.05 minuten, goed voor een 114e plaats bij de mannen.