Gerik Mik heeft vorige week vrijdag met succes de bijzonder zware Ultra Trail rondom de Mount Fuji in Japan volbracht. Hij legde de 156 kilometer af in 45.14.45 uur en behaalde een 504e plaats bij de mannen.

Vandaag terug gekomen uit Japan. 31 uur onderweg
geweest van Hotel in Kyoto naar huis in Sint-Annen. Lopen naar de metro, met de metro naar de trein. De trein was "de shinkansen", de hoge
snelheidstrein van Japan. Leek niet snel te gaan. Daarom zelf een snelheid
meting gedaan met mijn GPS. Toch mooi gemiddeld 272km per uur gemeten.
Vervolgens vliegen naar Hong-Kong en dan Amsterdam. Laatste stuk met de auto. Een stuk hardlopen is minder vermoeiend.

Kort verslag van de UTMF. Later komt er nog een uitgebreidere. De tijd heb ik
verkeerd doorgegeven. Het moet zijn 46:14:45.

Klik op Lees meer..... voor het vervolg.

De start van de UTMF was 18 mei om 15:00. De limiet was 48 uur. Met onderweg nog een aantal verzorgingsplekken met een cut-off tijd. Verzorging was gemiddeld om de 15 kilometer. Hiervan waren drie met alleen water. Totaal te lopen 156km met 8530 hoogtemeter. Een grote ronde om de heiligste berg van
Japan. Doel voor mijn was niet om de UTMF snel te lopen maar op hem uit te lopen. Voor het eerst ook wandelstokken meegenomen om te testen hoe dit bevalt.
Tot de 100km ging het boven verwachting. Alleen op de tweede beklimming heb ik een tijd hulpeloos aan de touw gehangen. Bij een van de stukken rotsklimmen gleed ik uit. Ik kon nog net een stuk touw pakken om te voorkomen dat ik een stuk naar beneden zou vallen. De eerste 100km gelopen gingen in 24 uur. In dit tempo zou ik finishen in de vroege ochtend van de 20ste. Ik zou nog kunnen aanschuiven bij het ontbijt in het hotel :-). Echter het liep anders. Op papier kwam er eerst een klim van 500m naar 1100m, met daarna een klim van 1000m naar 1900m. Tussen door nog wat kleine klimmetjes. De praktijk was anders. De eerste klim ging nog prima maar daarna was het afzien. Er kwamen vervolgens een eindeloos aantal vervelende klimmetjes. Er leek geen einde aan te komen. De afdalingen was helemaal een ramp. Veel afdalingen zijn veranderd in verraderlijke modderpaden. De wandelstokken waren hier ook niet veel hulp. Er moesten namelijk speciale doppen waardoor ze bijna geen grip hadden op de ondergrond. Tot het 130km punt was het vechten met modder en gemene klimmetjes.
Op dit stuk heb ik ook meermaals een half uurtje ergens aan de kant van het parcours liggen slapen. Ook nog een keer flink gevallen. Bijna 16 uur gaan over dit stuk van de parcours. Nog 6 uur over voor de het laatste stuk. Door de laatste val was afdalen wel moeilijk naar geen belemmering om de finish binnen de cut-off tijd te halen. Nu was het alleen nog even doorbijten om vervolgens na 46 uur en 15 minuten eindelijke de finish te bereiken.

73% van de deelnemers hebben de finish gehaald. De winnaar was de Fransman Julien
Chorier in 18:53:12, nummer twee, de Canadees Adam Campbelle, in 19:26:29 en
derde was de Japanner Ken Yamamoto in 21:15:02.

Op
http://update.runnet.jp/2012ultrafuji/numberfile/164.html kun je het verloop zien van mijn wedstrijd.