De sv Friesland organiseerde afgelopen zaterdag de 5e Hoeve aan den Wegloop vanuit Oude Willem. Vanaf de plaatselijke camping tevens zijn zomerverblijf organiseert Jan Kooistra, de grote animator van hardlopend Friesland, sinds jaar en dag in de zomervakantie wedstrijden over een viertal afstanden. Ondanks de aanhoudende regen stonden er zaterdag toch nog totaal 125 deelnemers, waaronder Willem Hofman uit Winsum, aan de start. Willem koos uiteindelijk voor de 10,3 kilometer. Hij werd op deze afstand in een veld van ruim veertig deelnemers keurig 10e in een tijd van 48.14 minuten. Lees hieronder zijn verslag.

Willem Hofman in 5e Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem

Ieder jaar vult de SV Friesland gedurende de zomervakantie de ietwat lege loopkalender met twee evenementen 

die week in week uit worden georganiseerd. Iedere dinsdagavond kan men in Diever terecht voor de Brinkloop en elke zaterdagochtend is er de Hoeve aan den Wegloop in het gehucht Oude Willem, gelegen in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De organisatie gebruikt als uitvalsbasis de Hoeve aan den Weg, zijnde het hoofdgeb

ouw van de gelijknamige camping aldaar. Gekozen kan worden uit drie verschillende rondjes door het prachtige bos- en heidelandschap. De afstanden bedragen respectievelijk 3.2 kilometer, 8.2 kilometer en 10.3 kilometer, waarbij het mogelijk is om genoemde afstanden één keer of twee keer af te leggen. Willem Hofman (Winsum) stond om 11.00 uur aan de start voor het afleggen van de langste afstand, ofwel de 20.6 kilometer. 

De loop is iedere keer hetzelfde, het weer echter niet. De 5e editie van deze zomer, kenmerkte zich door behoorlijk wat regenval. Bij de start daalde de regen al lichtjes neer op de in totaal 125 deelnemers, maar gedurende de eerste ronde kwam het korte tijd met bakken uit de hemel. Het parcours bestond grotendeels uit smalle en brokkelige asfaltpaadjes, welke er door de weersomstandigheden helaas steeds slechter bij kwamen te liggen. Willem legde de eerste ronde af in 48 minuten en 14 seconden. In de beginfase van de tweede ronde volgde Willem het spoor van een deelnemer voor hem en nam daarbij helaas in het bos een verkeerde afslag en belandde op het parcours van de 8.2 kilometer. Doordat ook de schoenen inmiddels volledig waren volgelopen met regenwater, besloot Willem om rechtsomkeert te maken richting start/finish. Na de afmelding bij de organisatie kwam aldus de tijd van 48.14 terug in de uitslag, goed voor een tiende plaats in een veld van 48 lopers.

Sponsoren

Foto's

  • Bekijk alle foto's

    Geen feed gevonden

    Facebook